Kõrvitsasupp

Hakkan pöörduma täielikku kõrvitsausku. Koogid, pirukad, supid, pudrud. Sobib igale poole. Nii magusaks kui soolaseks. Kõrvits paitab kõhtu ja on külma ja rõskesse sügisesse ideaalne kaaslane.

Kuna meie perele kõrvits maitseb, teen konkreetset suppi alati väga suure koguse. Kui soovid väiksemat kogust, jaga ained lihtsalt kahega.

  • 2.4 kg puhastatud kõrvitsat.
  • 1l-1.2l puljongit
  • 5-6 küüslauguküünt
  • 4 sibulat
  • 5 porgandit
  • oliivõli (nii kõrvitsa röstimiseks kui ka sibula/porgandi/küüslaugu hautamiseks
  • Merevaiku 200 g
  • ingveripulbrit soovi järgi, 1-2 tl
  • riivitud muskaati

img_20161101_114224_1

Puhastatud ja viilutatud kõrvitsat röstisin 220 kraadises ahjus ubes 20 minutit. Kõrvitsatele piserdasin enne ahju panekut oliivõli. Samal ajal tükeldasin sibula ja küüslaugu, viilutasin porgandi ning panin suurde pakuspõhjalisse supipotti. Kui sibul muutus klaasjaks, lisasin sortsu puljongit ning hautasin porgandi peaaegu pehmeks. Selleks ajaks on kõrvits samuti valmis ning sobilik valada potti. Peale  valasin puljongi. Keetmisele läheb umbes 20 minutit ning kui kõik supi komponendid täiesti pehmed, püreerisin kogu potitäie ühe korraga saumiksriga. Kui tahad eriti kreemist tulemust, pead püreerima mitmes järgus. Kui supp püreeritud, lisasin veel sulatatud juustu. Nüüd algab taaskord kõige olulisem osa, maitsestamine. 1 tl ingverit võib julgelt kohe lisada ja samapalju muskaati ka. Lisa maitseainete ja ka soolaga peab iga kokk vastavalt oma sööjatele tegutsema. Meie sööme üsna tulist suppi, st ingverit ja muskaati läks ikka rohkelt. Head isu!

Katt

Üks kommentaar “Kõrvitsasupp

  1. Pingback-viide: Kõrvitsapüreesupp | Kodukatt

Lisa kommentaar