Kikerherne korma

Kui tavalisest hernesupist ja seajalast on juba küll, võib Vastlapäevaks teha sellist huvitavat toitu. On ju kikerhernes samuti hernes! Ja eks võib ju juhtuda ka nii, et Vastlapäevaks on kogu loomne söök otsas (nagu ta vanarahval sageli juhtus olema) ja täiesti taimne versioon igati omal kohal. Kogusest saab kõhu täis 4 hea isuga inimest, või 6 väiksemaga. Juurde keeda riisi.

  • 1 purk kikerherne konservi (400g kikerherneid soolvees)
  • praadimiseks õli
  • 2 suurt sibul
  • 4-6 küüslauguküünt
  • 4 dl tomatipüreed või purustatud tomateid
  • 4 dl kookospiima
  • 3 tl suhkrut
  • 1,5 tl soola

Maitseainesegu:

  • 2 tl kurkumit
  • 2 tl köömneid
  • 2 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl jahvatatud nelki
  • 1 tl ingverit
  • 0.5 tl tšillihelbeid, võid ka ära jätta

Tegemiseks mõõda vürtsid ja kuumuta õlis. Lisa tükeldatud küüslauk ja sibul. Pruunista veidi. Lisa purustatud tomatid ja kookospiim ning lase haududa ja podiseda 10 minutit. Seejärel lisa kurnatud ja külma veega loputatud kikerherned ning lase veel 10 minutit podiseda. Serveeri sõmera riisiga!

Head Tuhkapäeva

Katt

Lisa kommentaar